Persbericht dd 8 juni 2016

 

 

Wander Tuinier B.V. heeft besloten zich aan te sluiten bij de familie van bedrijven onder de vlag van Dümmen Orange. Wander Tuinier B.V. is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie en verkoop van succulenten. Deze toevoeging betekent voor Dümmen Orange een verbreding van het aanbod naar de markt. Wander Tuinier B.V. heeft hiermee een partner gevonden, die extra productiecapaciteit biedt bovenop een ondernemende geest en een wereldwijd verkoopnetwerk.

Wander Tuinier, eigenaar van het bedrijf, is blij met deze stap. “Nu we onderdeel van Dümmen Orange zijn, hebben we toegang tot een breder assortiment en professionele productiefaciliteiten om te kunnen groeien”, aldus Tuinier. Het delen van kennis, ervaring en verkoopnetwerken tussen Dümmen Orange en ons levert ons beiden voordelen. Wij kunnen zo onze groei faciliteren. Onze klanten profiteren van een toename in aanbod en assortiment in het succulentenprogramma. Wij blijven gefocust op de klanttevredenheid. Dat blijft de ultieme drijfveer.”

Biense Visser, CEO van Dümmen Orange, spreekt van een mooie aanvulling op de portfolio. “Wij blijven de witte vlekken in het productaanbod opvullen met succesvolle bedrijven als Wander Tuinier, terwijl wij onze bestaande assortiment ook verder verbeteren. Gedurende de laatste tien jaar heeft Wander Tuinier een goed assortiment, gedegen kennis en ervaring en een goed verkoopnetwerk opgebouwd. De toevoeging van succulenten aan ons assortiment vergroot de mogelijkheden tot cross-selling aan onze bestaande klanten. Wander Tuinier en Dümmen Orange respecteren alle bestaande orders alsmede de bestaande relaties met de huidige partners in productie. Dümmen Orange faciliteert de groei en neemt geen bestaande productie over. Het bedrijf Wander Tuinier blijft opereren zoals klanten en leveranciers nu gewend zijn.”

Wander Tuinier B.V.

Wander Tuinier BV is al meer dan tien jaar actief op het gebied van onbewortelde stekken van succulenten. De laatste jaren heeft het bedrijf het assortiment en het volume substantieel vergroot. De productielocaties van de partners zijn gesitueerd in verschillende landen wereldwijd met verschillende klimaten, zodat Wander Tuinier BV hoge kwaliteit stekken aan zijn klanten wereldwijd kan leveren. Het bedrijf heeft 3 medewerkers.

Dümmen Orange

Dümmen Orange is een toonaangevend veredelingsbedrijf in snijbloemen, potplanten, perkplanten en meerjarige planten. Dümmen Orange heeft ca. 6.000 werknemers wereldwijd. Het bedrijf had in 2015 een omzet van ca. € 181 miljoen. Naast een omvangrijk marketing- en salesplatform heeft Dümmen Orange ook een sterk netwerk van productielocaties. Het aanhoudend succes van Dümmen Orange is geworteld in een breed en diep productportfolio, gesteund door een sterke, betrouwbare ‘supply chain’. Het bedrijf heeft sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel staan en investeert in de gezondheid, veiligheid en persoonlijke ontwikkeling van haar mensen.